Apple vandt endelig over Adobe Flash

Der har altid været meget snak om, hvorfor Apples iOS ikke understøttede Adobe Flash.

Nu har Adobe smidt håndklædet i ringen og stopper med at udsende flere opdateringer til mobile enheder med Flash. Dvs. Android og QNX operativsystemer.

Det er stadig muligt at installere Flash på mobilen (ikke iOS), men da Adobe ikke opdaterer det længere, er der nok ingen ræson i det på længere sigt.

Det er en stor sejr for Apple, da de altid har sagt at Flash ikke var godt til mobile enheder, og derfor ikke har inkluderet Flash i deres operativsystem til iPhone, iPad eller iPod.

Steve Jobs udpenslede sin modvilje mod Flash i et åbent brev, da iPad’en kom ud sidste år:

“Adobe has characterized our decision as being primarily business driven — they say we want to protect our App Store — but in reality it is based on technology issues,” skrev Jobs. “Adobe claims that we are a closed system, and that Flash is open, but in fact the opposite is true.”

Han har yderligere sagt at Flash er den primære grund til at Mac computere crasher. Det er grunden til at det ikke kommer præ-installeret på Mac’en længere. Nogle har desuden prøvet at installere det efterfølgende og fundet ud af at Mac’ens præstation bliver forringet.

Siden Flash kom til mobilen, er der mange der har hentet dets plug-in, men har senere slettet det igen. Mange af dem beskrev oplevelsen som ubehagelig og meget hakkende.

Det har aldrig været meningen at Flash skulle over på mobile enheder, da det simpelthen suger alt energi ud af dit batteri på ingen tid.

Men nu har Adobe fået øje på et nyt system, nemlig HTML5. Det kan stortset det samme som Flash og meget, meget mere til. Mere om det, en anden gang.

 

Skulle der være nogen spørgsmål eller ekstra tips

til denne artikel, er du mere end velkommen til,

at skrive en kommentar nederst på siden,

sende en mail til os eller skrive inde i forummet.