Hvad er UDID? Få svaret her

Der er lige blevet annonceret at UDID koden er blevet lækket på 1 million iPhones. Læs historien her.

På den baggrund er vi blevet spurgt om, hvad UDID koden er for en størrelse.

UDID står for Unique Device Identifier og på dansk vil det være noget i retningen af Unik Enhedsidentifikation. Det svarer til vores kørekortsnr. og bruges til at finde ud af, hvor du er placeret og hvad for en enhed det er.

UDID bruges også til at finde ud af, hvad for nogle reklamer, du skal have på din iPhone eller anden iEnhed. Der har været en del furore over at Apple sendte UDID’en ud til reklame firmaerne, og det gjorde at de kunne finde dig på kortet og sende reklamer helt specifikt til dig, blandt mange andre ting. Det har Apple sat en stopper for, så de ikke kan bruge UDID andet end hvis du giver dem tilladelse.

Om de lækkede UDID’er udgør det helt store problem, skal jeg lade være usagt, men det får nok ikke den helt store indflydelse, eftersom man slet ikke kan bruge informationerne til det helt store. For at bruge UDID kræver det nemlig at der er oprettet en database med forskellige informationer tilknyttet dit UDID, men igen, man må ikke rigtig bruge det længere, så hvad skal reklamefirmaerne have databaserne liggende for?

Håber du blev lidt klogere på hvad UDID handler om, ellers er du velkommen til at smide en kommentar nede i facebook kommentarfeltet.