iPhone 5 problemer med skærm

Nogle lå i kø og sov på gaden, mens andre havde bestilt flere måneder i forvejen på nettet, forhåbningerne var store og salget er da også boomet. Således blev salget af den nye iPhone 5 skudt i gang d. 28 sep. 2012. Millioner af enheder er sendt ud til forbrugerne og Apple er nået til punktet, hvor man på godt dansk siger “nu må det bære eller briste”.

Men allerede dagen efter lanceringen, kom de første meldinger om iPhonens problemer og nu, godt to måneder senere, vokser problemerne stadig.

Trådløse problemer

Mange brugere gør Apple opmærksom på problemer med telefonens trådløse net (WiFi), som til tider har meget dårlig dækning og enkelte gange mister forbindelsen helt. Apple lover dog ifølge www.macrumors.com at løse problemet, i en af de førstkommende softwareopdateringer.

Overophedning

Flere brugere har oplevet at telefonen bliver meget varm og næsten ikke til at holde ved. Specielt i forbindelse med kørslen af større applikationer som f.eks. navigation, har en del brugere oplevet varmeproblemer med telefonen.

Ridser i lakken

Et andet, men ikke mindre ærgerligt problem er en del mere vanskeligt at løse. Telefonens ramme er, til forskel fra iPhone 4/4S, konstrueret med en aluminiumsramme som er lakeret. Flere brugere har oplevet at rammen er meget nem at ridse og enkelte brugere har oplevet, at rammen allerede var ridset, da telefonen blev pakket ud.

Lysudfald på iPhone 5 skærmen

Sidst men ikke mindst, slipper der en del lys ud omkring skærmens kant, hvor den er samlet med rammen og er ligeledes et problem der er svær at overse, når man tænker på at man skal/har investeret i omegnen af 5000,- kroner for sådan en telefon. Kigger man på ovenstående problemer med et kritisk vurderende forbrugerøje, må vi tilstå at det absolut er tvivlsomt at disse fejl og mangler, ikke kunne have været undgået, hvis produktet var blevet ordentligt gennemprøvet før produktlanceringen.

Trods telefonens problemer og trods kritik fra både eksperter og forbrugere, så er det svært at benægte lysten til at investere i den nye iPhone 5, den har designet og ikke mindst charmen, og så har man som forbruger bare den, undskyld udtrykket, forbandede fornemmelse af, at fremtiden er inden i den lille aluminiumsramme.