Slå in-app køb (indkøb i apps) fra | 5-trins guide

Find ud af hvordan du slår in-app køb (indkøb i programmer) fra på din iPhone, iPod Touch og/eller iPad.

Der en tonsvis af apps til iPhone og iPad. I nogle af dem kan du købe yderligere indhold inde i app’en – spil som Angry Birds har in-app køb (in-app purchase). Indholdet kan være flere niveauer, figurdesign i spil, ekstra funktionalitet, eller udvidelser.

Desværre er der nogle apps som gør det virkelig nemt at købe i-app indhold ved et uheld. En af de mere kontroversielle programmer, at dette skete på, var Smurf Village. Børn spillede spillet på deres forældres enheder og købte ubevidst tonsvis af ting.

 

Med 5 simple trin kan du sikre dig at in-app køb ikke sker ved et uheld, medmindre du absolut vil have dem:

  1. Tænd for din iPhone, iPod touch og/eller iPad. Fra “hjemmeskærmen” skal du trykke på Indstillinger. Inde Indstillinger skal du trykke på “Generelt”.
  2. Omkring halvvejs nede på siden er der en knap; “Begrænsninger”, tryk på den. Tryk derefter på “Slå begrænsninger til”-knappen.
  3. Når du har trykket på knappen, vil du blive bedt om at angive en adgangskode. Det er en numerisk adgangskode som du skal indtaste hvis du vil bruge funktionerne nedenunder på din iOS-enhed. Sørg for, at adgangskoden er noget du kan huske. Indtast adgangskoden to gange for at indstille den.
  4. Nu hvor du har en adgangskode, skal du scrolle ned til “Tilladt indhold” sektionen.
  5. Skub “Indkøb i programmer” skyderen til Fra. Ved at gøre dette vil du forhindre folk i at lave in-app køb.

Alternativt kan du lade “Indkøb til programmer” være slået til og sætte “Kræv adgangskode” til Straks. Så skal du indtaste adgangskoden hvis du vil lave in-app køb med det samme.

Har du spørgsmål eller problemer med at få det til at virke så skriv en kommentar nedenunder artiklen. Vi bruger Facebook’s kommentarfelt, så det er helt sikkert og du kan ydermere vælge at sende det til din væg, så der måske er andre i din omgangskreds der kan hjælpe dig.