Understøtter iphone 6 trådløs opladning? JA! Læs mere her

Understøtter iPhone 6 trådløs opladning? JA! Læs mere her

iPhone 8 og iPhone X har fået tilføjet trådløs opladning, men det alene er højest sandsynligt ikke nok til at overbevise dig, om en opgradering fra iPhone 6 eller fra nogle af alle de andre iPhones, som ikke har trådløs opladning. Her er hvordan du opgraderer din iPhone 6 og andre iPhones til at understøtte trådløs opladning.

[gap height=”40″]

Hvis du har i sinde at købe en iPhone 8 eller iPhone X, har du sikkert allerede fundet ud af at de understøtter Qi trådløs opladning som standard. Hvis du dog stadig har en iPhone af lidt ældre dato, eks. iPhone 6 og har tænkt dig at beholde den lidt endnu, er det også muligt at oplade den trådløst. Her er hvordan du får iPhone 6 til at understøtte trådløs opladning.

Før vi begynder synes der at være en vis forvirring over, hvad trådløs opladning er for en størrelse. Flere eksperter mener at Apple ikke rigtig kan kalde det for en trådløs oplader, da selve ladepladen bruger et kabel. Det der i virkeligheden er den trådløse del er mellem iPhone og ladepladen. Det er desværre ikke muligt at få strøm fra ens stikkontakt til at bevæge sig trådløst over i ladepladen endnu eller endnu “bedre”, få strøm til at svæve rundt i rummet, som telefonen kan oplade ved i stedet.

Qi trådløs opladning bruger induktion til at overføre strøm. Det kræver to spoler af kobber med en kerne af jern, en i telefonen du oplader (eller som i dette tilfælde, fastgjort, læs længere nede) og en ladeplade, som du lægger din telefon på. Når du sætter de 2 spoler sammen bliver der dannet et elektromagnetisk felt og det gør at din iPhone 6, eller hvad du nu har, kan få strøm. Det virker på nøjagtig samme måde som en induktionskogeplade, hvis du ved hvordan sådan en fungerer.

Når iPhonen skal oplades, lægger du den på pladen og den oplader, hvis du har en af de forskellige løsninger her på siden. Det vil sige du hele tiden oplader din iPhone og har derfor ikke brug for at oplade den om natten længere. Et iPhone batteri har bedst af at klat lade hele tiden, så batteriet holdes mellem 20-80% i strøm og allerhelst mellem 60-80%, så holder batteriet længst.

Sådan får du iPhone 6 og andre iPhones til at understøtte trådløs opladning

Der er 2 muligheder for at få din iPhone til at oplade trådløst, enten ved at købe et cover, som har indbygget en ladespole eller ved at finde en ladespole med induktion og lightning stik.

For at det hele skal komme til at virke, skal du også have en Qi ladeplade. Den har også en ladespole med induktion og når du sætter den til strøm og i direkte kontakt med din iPhone, kan iPhonen oplade.

Det er også muligt at oplade flere telefoner på samme tid, men det kræver en dobbelt oplader. Så kan du oplade 2 telefoner på samme tid, fra samme stikkontakt.

Det smarte ved trådløs opladning er at du er fri for bøvlet med at få lightning stikket til at sidde korrekt i iPhonen. Undertegnede har store problemer, når lommeulden i indgangen har ophobet sig over tid og jeg så tror at den er sat til opladning, for så at finde ud af at den slet ikke har opladet næste morgen, med en flad iPhone inden morgenmaden som resultat.

Der er dog også en ulempe ved trådløs opladning på denne måde. Du har ikke mulighed for at bruge din lightning indgang på iPhonen til andre ting. Hvis du har en iPhone 7, kan det give problemer, da den ikke har minijack indgang længere og kræver at du bruger lightning indgangen, for at bruge høretelefoner. Det kan dog hurtigt klares med et par bluetooth høretelefoner, jeg bruger selv disse WOOFit med active noise cancellation, så støj udefra, forbliver ude.

De bedste produkter til at oplade din iPhone med

 

Selvom der ikke er trådløs opladning på de lidt ældre iPhones, er det dog stadig muligt at få det. Her er et lille udpluk af de bedste covere, opladestationer og Qi modtagere.

[gap height=”40″]

Nillkin magic cover med ladespole og magneter indbygget

Nillkin har indbygget laderen i deres cover, så den er så tynd at det ikke bliver irriterende. De har desuden været så smarte at sætte magneter ind i coveret også, så du kan bruge den på en ladeplade med indbygget magneter også, i bilen eller stående på kontoret, hvis ladestationen tillader det. Coveret med ligtning stik til 199 kr., er den sikre vej til en trådløs fornemmelse, da det er plug-and-play. Du er fri for at den lidt skrøbelige plade (se længere nede), der ellers skal sidde mellem dit eget cover og telefonen, går i stykker pga. et for hårdt cover eksempelvis.

Nillkin magic cover med ladespole og magneter indbygget

Billedet er venligst lånt fra mackabler.dk

[gap height=”40″]

Qi oplader/ladespole med lightning stik

Qi oplader spolen er normalt 0.5 mm tyk og skal sidde bag et eksisterende cover. Fordi det kun er en modtager og ikke indbygget i noget, virker den til alle iPhones 5s/SE/6/6s/7. Den har et utrolig tyndt kabel, som nemt smyger sig rundt om iPhonen bund og ind i lightning indgangen. Det bedste cover er dog et blødt cover, men med lidt snilde, kan det nemt bruges til et lidt hårdere cover også. Ladespolen med ligtning stik koster 99 kr., så det er forholdsvis billigt at komme i gang. Så mangler du bare en ladestation, se længere nede.

Qi oplader/ladespole med lightning stik

Billedet er venligst lånt fra mackabler.dk

[gap height=”40″]

iPhone Qi oplader med quickcharge

iPhone Qi opladeren til en pris på kun 165,17 kr (tilbud), oplader din iPhone med lynhurtig fart. Normalt lader en trådløs oplader kun med 5w, men med quickcharge oplader den med 7.5w. Det kræver dog at du har opdateret din iPhone til iOS 10.2 eller derover. Det er en pæn og enkel oplader, hvad der godt kan være svært at finde, da mange trådløse opladere har blinkende led i bunden eller er lavet i 4 forskellige materialer.

iPhone Qi oplader med quickcharge

 

Billedet er venligst lånt fra mackabler.dk

[gap height=”40″]

Itian q300 Qi dobbelt oplader

Som nævnt længere oppe har du også mulighed for at oplade flere iPhones med trådløs opladning. Det kræver blot at opladeren har flere zoner på sig med de rigtige watt. På Itian q300 Qi dobbelt oplader er der 2 zoner med hver 5w, så du kan oplade 2 iPhones på samme tid. Prisen er ikke til at tage fejl af, 199 kr. for dobbelt så meget plads.

Itian q300 Qi dobbelt oplader

Billedet er venligst lånt fra mackabler.dk